Een villa in het centrum van Leeuwarden leek een “ver van mijn bed show”. Echter, na een eerste kennismaking met wat bewoners, leek het ineens wel eens ook een warm bed voor mij. En ja hoor! Na een aantal weken als medebewoner in dit prachtige pand te mogen werken met mijn bedrijf is het echt zo. Een fantastisch pand met een geweldige uitstraling. En wat nog belangrijker is: de medebewoners (bedrijven) zijn nog fantastischer. In villa Sophialaan komen expertises, samenwerken, samen werken, ideeën uitwisselen, elkaar ondersteunen, gezelligheid, lachen met elkaar, en vooral lekker werken op je eigen plek bij elkaar. Kortom: de plek waarvan ik dacht dat die ver van mij afstond, is eigenlijk heel bereikbaar.

Matthé Pipping

Sinds oktober 2020 werk ik vanuit dit prachtige pand. Elke dag is weer een feest: ik ben zelfstandige, maar door de ondernemers die hier werken, heb je nooit het gevoel dat je alleen bent. Samen kom je tot de mooiste resultaten. Doordat we hier korte lijnen hebben en in een open sfeer werken, komen de leukste ideeën tot stand, of het nu voor je eigen opdracht(gever) is, of voor die van een ‘mede-huurder’. Een netwerk is onmisbaar en door de dynamiek in dit pand en de ambitieuze ondernemers, helpen we elkaar aan én met werk.    

Marije van Dijk

Met grote regelmaat ervaar ik het genot en de luxe van een kopje koffie op het mooiste balkon van Leeuwarden. Ik ben werkzaam in de dynamische wereld van werving & selectie, loopbaanadvies, arbeidsmarktcampagnes en HRM-advies en kan me geen betere plek vinden om dit te doen dan aan de Sophialaan 1. Tezamen met diverse ondernemers in dit authentieke pand word ik iedere dag weer geïnspireerd. De faciliteiten van het pand zijn top, maar ook de diversiteit aan ondernemers maakt het werken hier zo prettig.

Gert-Jan Cuperus

Er is eigen parkeerruimte en diverse vergaderzalen. Het glas-in-lood en alle andere authentieke details krijg je er ‘gratis’ bij. Ik ben begonnen met een ruimte in het souterrain, maar huur inmiddels een prachtig kantoor op de eerste verdieping. Door de jaren heen heb ik op diverse locaties gewerkt, maar nog niet eerder op zo’n inspirerende plek als deze. Een mooier, praktischer en statiger pand als deze ga je in Leeuwarden niet vinden.

Jan Wierenga

Als je als zelfstandige werkt, lijkt een pand als deze misschien onbereikbaar. Toch werken hier diverse ondernemers: van een-pitters tot middelgrote bedrijven. De verscheidenheid aan organisaties en ondernemers zorgt voor dynamiek, mooie ideeën en maakt dat ik iedere dag met veel plezier dit mooie pand binnenstap. Ik kan het iedereen aanbevelen om te werken in een omgeving met meerdere, passievolle ondernemers. Dat brengt de mooiste samenwerkingen teweeg. Samen maken we er écht meer werk van, in Villa Sophialaan.

Leo de Graaf
Go Top