Onlangs publiceerde Deloitte zijn rapport ‘Global Human Capital Trends 2020’. Daarin stelt Deloitte dat het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden bij medewerkers belangrijk is en blijft, maar dat het onvoldoende is om organisaties toekomstbestendig te maken. Tegelijk geeft Deloitte in zijn rapport ‘The social enterprise at work’ een aantal tips over hoe u met een investering in de competenties van uw medewerkers uw organisatie wél goed voorbereidt op een zonnige toekomst.

Aanbeveling 1 – Van vaardigheden naar competenties
Natuurlijk moeten medewerkers hun huidige functies tot in de finesses beheersen. Werken aan hun functie-inhoudelijke vaardigheden blijft dus belangrijk. Tegelijk zouden die vaardigheden van nu in de nabije toekomst wel eens overbodig kunnen zijn. Daarom is het juist goed ook te investeren in de competenties van medewerkers. De competentie om te organiseren, om samen te werken, om te presenteren, noem maar op. En ja, daar hoort bijvoorbeeld ook de competentie tot het tonen van leiderschap bij.

Aanbeveling 2 – Van tevredenheid naar betrokkenheid
Veel organisaties hanteren het uitgangspunt dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tevreden medewerkers zullen hiermee volmondig instemmen. Maar er is ook een groep meer ambitieuze werknemers die daarover zelf wensen en ideeën heeft. Het is zinvol juist deze groep daarin te faciliteren. Vanuit hun betrokkenheid is het juist deze groep die het verschil wil maken met oplossingen voor toekomstige uitdagingen.

Aanbeveling 3 – Van leren in de klas naar leren op de werkvloer
Onderzoek toont aan dat ervaringsleren veel effectiever is dan de traditionele klassikale lessen. Organisaties zouden dus na moeten denken over nieuwe en innovatieve manieren om betrokken medewerkers in de gelegenheid te stellen hun competenties verder te ontwikkelen.

Aanbeveling 4  – Van vanzelfsprekendheid naar incentives
Medewerkers die zich ontwikkelen ten behoeve van de realisatie van organisatiedoelstellingen krijgen daar meestal niet of nauwelijks een beloning voor. Meestal worden die geïnvesteerde tijd en energie als vanzelfsprekend ervaren. Maar gezien het toekomstige belang van die kennisontwikkeling zouden organisaties juist incentives moeten opzetten om hun medewerkers te motiveren continue te werken aan hun competenties. En dat op zowel individueel als op teamniveau.

Meer weten over onze aanpak?
Bij Wierenga & De Graaf weten we al heel lang dat een combinatie van goede competenties het verschil maakt tussen een kandidaat en dé kandidaat voor uw vacante functies. Niet voor niets gaan we daar in onze gesprekken met kandidaten uitvoering op in en bieden we hen loopbaan- en scholingsadviezen aan. Tegelijk zijn we ook heel actief in het adviseren, ondersteunen en begeleiden van werkgevers bij het opstellen en uitrollen van opleidings- en ontwikkelprogramma’s.

U wilt dus wel eens kennismaken met ons? Neem voor een eerste oriënterend gesprek contact op met:

Share

29411 comments

 1. 1 juli 2022 at 14:41
  www.xmc.pl

  Hello there. I’m so glad I found your blog, I actually discovered this by accident, when I’d been browsing Google for something else entirely, Just the same I’m here now and would certainly wish to express gratitude for a excellent blog posting and a over-all intriguing blog (I furthermore love the theme/design). I’ve saved it and in addition subscribed to your Rss feeds

  https://xmc.pl

 2. 14 augustus 2022 at 12:19
  Davidbub

  Hello bro!301 Moved Permanently>>>
  Click here

 3. 10 september 2022 at 12:09
  CharlesBoabs
 4. 10 september 2022 at 22:40
  DavidNuack
 5. 13 september 2022 at 17:09
  DenInvat
 6. 14 september 2022 at 04:53
  MichaelDom
 7. 15 september 2022 at 04:00
  CharlesBoabs
 8. 15 september 2022 at 14:08
  Davisvoick
 9. 15 september 2022 at 16:00
  CharlesBoabs
 10. 17 september 2022 at 21:4